بدون این سه مهارت فردی موفق نمی‌شوید!

اشتراک گذاری

لینک کوتاه :

استاد مشهور دانشگاه ام‌آی‌تی عقیده دارد سه مهارت فردی وجود دارد که موفقیت هر کسی به آنها وابسته است.

پاتریک وینستون، استاد محبوب دانشگاه فناوری ماساچوست (MIT)، پیش از مرگ خود، به‌صورت دوره‌ای سخنرانی‌های جذاب و الهام‌بخشی برای دانشجویانش ارائه داد، سخنرانی‌هایی درباره‌ی ارزش ارتباط خوب و مهارت‌هایی که در کسب‌وکار تأثیر دارند.

مهارت فردی موفقیت:

او، در مقدمه‌ی حرف‌هایش، همیشه از قانونی در نیروهای نظامی مثال می‌زد، قانونی که خواستار تشکیل دادگاه نظامی برای هر افسری می‌شود که سربازی را بدون سلاح به جنگ می‌فرستد.

وینستون می‌گفت که باید حمایت مشابهی برای دانشجویان وجود داشته باشد. او می‌گفت که باید از کارآفرینان و صاحبان مشاغل مشتاق هم به همین شکل حفاظت شود؛ یعنی هیچ‌کس نباید زندگی را بدون داشتن توانایی برقراری ارتباط صحیح طی کند.

زیرا همان‌طور که وینستون می‌گوید: «موفقیت شما در زندگی تا حد زیادی با توانایی شما در صحبت کردن، نوشتن و کیفیت ایده‌هایتان پیوند خورده است.»مهمترین مهارت های شامل توانایی صحبت کردن، نوشتن و پیدا کردن ایده مناسب است.

بیایید هریک از کلیدهای موفقیت وینستون را به‌همراه روش تقویت توانایی‌های خود توضیح دهیم.

۱. توانایی صحبت کردن

بهترین سخنرانان می‌دانند چگونه شنوندگان خود را آگاه، متقاعد و جذب کنند. آن‌ها با اعتمادبه‌نفس و قاطعیت حرف می‌زنند و به‌نوبه‌ی خود، مخاطبان را برای اقدام تحریک می‌کنند. اینجا بد نیست به «استیو جابز» فقید هم اشاره کنیم که تصور موفقیت «اپل» بدون گفته‌ها و سخنان او تقریباً کار سختی است. این ماجرا وقتی استارت‌آپی قصد دارد سرمایه جذب کند بسیار مهم‌تر می‌شود. شما باید بتوانید با کلمات خود سرمایه‌گذارها را قانع کنید که کسب‌وکار شما ارزش و آینده‌ی شایان توجهی دارد.

بنابراین، پرسش اینجاست که چگونه توانایی صحبت کردن خود را افزایش می‌دهید؟ در اینجا سه نکته‌ی صریح وجود دارد که ممکن است مؤثر باشد.

بپرسید: مخاطبان من چقدر می‌دانند؟

اگر درباره‌ی موضوعی چیزهای زیادی می‌دانید، صحبت کردن برای مخاطبان آسان است. در مقابل، اگر مخاطبان شما به‌خوبی آگاه باشند، خسته کردن آن‌ها بسیار آسان خواهد بود.

بنابراین، از خودتان بپرسید: مخاطبان من درباره‌ی موضوع چقدر می‌دانند؟ اگر بتوانید آنچه را می‌گویید به‌طور خاص برای شنوندگان‌تان تنظیم کنید، تأثیر خود را به حداکثر خواهید رساند.

هیجان‌ داشته باشید

هیچ‌کس به آنچه شما برای گفتن دارید اشتیاق پیدا نمی‌کند، مگر اینکه شما به آن موضوع علاقه داشته باشید. پس موضوع خود را خوب بشناسید. برای خودتان روشن کنید که چگونه در کار یا زندگی به شما کمک کرده است و برای دیگران چه ارزشی دارد. تمرین کنید که درباره‌ی آن با صدای بلند صحبت کنید، برای هر کسی که گوش می‌دهد. اگر از آن دسته افرادی هستید که هنگام صحبت با دیگران مضطرب می‌شوید، سعی کنید این انرژی را از اضطراب به‌سمت اشتیاق هدایت کنید.

«موفقیت شما در زندگی تا حد زیادی با توانایی شما در صحبت کردن، نوشتن و کیفیت ایده‌هایتان پیوند خورده است.»

پاتریک وینستون، استاد دانشگاه فناوری ماساچوست (MIT)

تنظیم سرعت

مشکل اشتیاق این است که باعث می‌شود سریع‌تر صحبت کنید، اما باز هم، باید مخاطبان خود را به‌خاطر بسپارید؛ یعنی سرعت خود را تا حدی کاهش دهید که آن‌ها بتوانند کلمات را درک و جذب کنند.

هنگام صحبت کردن، کم‌ کردن عمدی سرعت را تمرین کنید. صدای خود را در جلسات یا هنگام ارائه‌ی سخنرانی ضبط کنید. سپس، سر فرصت به آن گوش دهید. اگر متوجه شُدید که خیلی سریع صحبت می‌کنید، سعی کنید هنگام صحبت کردن بیشتر مکث کنید. برای مثال، اگر سؤالی پرسیدید که به پاسخ نیاز ندارد، می‌توانید قبل از ادامه، مکث کنید و تا سه بشمارید. یا اگر به‌صورت مستقیم پرسشی را مطرح کردید، خود را مجبور کنید که صبر کنید تا مخاطب به شما پاسخ بدهد.

در نهایت، از عباراتی مانند «به‌عبارت دیگر» و «به‌بیان ساده» برای تکرار نکته‌های اصلی استفاده کنید، طوری که به‌راحتی درک شود.

۲. توانایی نوشتن

«جف بزوس»، مدیرعامل پیشین آمازون و مدیرعامل شرکت فضایی بلو اوریجین، جلسات اجرایی را بر اساس یادداشت‌های مکتوب و به سبک روایت برگزار می‌کند. جیسون فرید، بنیان‌گذار و مدیرعامل بیس‌کمپ، می‌گوید که آن‌ها تمامی تصمیمات استخدامی را، از استخدام برنامه‌نویسان و طراحان گرفته تا بازاریاب‌ها و مسئولان پذیرش، بر اساس توانایی نوشتن متقاضی اتخاذ می‌کنند.

چرا؟

چون نوشتن به‌شکلی واضح بیانگر تفکر است. نوشتار قدرت خاصی دارد؛ می‌توان آن را با سرعت خود انجام داد، می‌توان آن را به‌طور مداوم اصلاح کرد و بهبود بخشید. نوشتن تأثیر می‌گذارد و انگیزه می‌دهد و از آنجا که کارها بیشتر و بیشتر به‌سمت دورکاری پیش می‌رود، مهم‌ است که بتوانیم از طریق نوشتن به شیوه‌ای مختصر،روشن و گویا ارتباط برقرار کنیم.

بنابراین، چگونه مهارت‌های نوشتاری خود را بهبود می‌دهید؟ پاسخ این است که باید بنویسید.

بسیاری از کسانی که در نوشتن باتجربه شده‌اند کارشان را با رونویسی از دیگر افراد فعال بزرگ در این حوزه، به‌عنوان نوعی تمرین، شروع کرده‌اند. این کار به این دلیل مؤثر است که وقتی می‌نویسید، می‌توانید سرعت خود را کاهش دهید و فکر کنید. انجام این کار به شما کمک می‌کند تا آنچه را نوشته‌اید مال خودتان کنید؛ درحالی‌که به‌طور هم‌زمان مهارت خود را افزایش می‌دهید. با گذشت زمان، سبک خود را ایجاد می‌کنید، درحالی‌که از بهترین شیوه‌های دیگران وام گرفته‌اید.

نکته‌ی دیگر: اگر سؤالی دارید که می‌خواهید از کسی بپرسید، ابتدا آن را یادداشت کنید. درباره‌ی شخصی که می‌خواهید پرسش‌هایتان را از او بپرسید فکر کنید، درباره‌ی اینکه چه سؤال‌هایی ممکن است داشته باشد. سپس، پاسخ این پرسش‌ها را در نوشته‌ی خود بگنجانید.

۳. کیفیت ایده‌های شما

توانایی تولید ایده‌های خوب و باکیفیت ابتدا با مطالعه‌ی ایده‌های خوب شروع می‌شود. با مطالعه درباره‌ی متفکران بزرگ و تفکر در یافته‌های آن‌ها شروع کنید. بین آنچه آن‌ها کشف کرده‌اند و آنچه در زندگی خود آموخته‌اید ارتباط برقرار کنید.

بعد، روی ایده‌هایی متمرکز شوید که مشکلات دنیای واقعی را حل می‌کنند. به‌جای اینکه منتظر الهام‌ گرفتن باشید، وقتی آهن داغ است ضربه بزنید: وقتی مشکلی دارید که به‌تازگی آن را حل کرده‌اید (یا در حال تلاش برای حل آن هستید)، روند و پیشرفت خود را یادداشت کنید. انجام این کار به شما کمک می‌کند تا بر پایه‌های تفکرات قبلی، ایده‌های خود را بنا کنید و کیفیت آن‌ها را افزایش دهید.

حالا باید زمانی را به کار عمیق اختصاص دهید. این به معنای اختصاص زمان منظم و اختصاصی برای تفکر خلاق، طوفان فکری و همچنین بیرون ریختن این طوفان‌های فکری است. کار عمیق همچنین به این معنی است که باید چندوظیفه‌ای را متوقف کنید، بنابراین اعلان‌های مختلف خود را خاموش کنید و گوشی را کنار بگذارید. هر بار روی یک کار یا یک ایده تمرکز کنید تا کامل شود یا تا زمانی که پیشرفت درخور توجهی داشته باشد.

در نهایت، قدرت پیاده‌روی را دست‌کم نگیرید، زیرا میزان دوپامین مغز و همچنین توانایی‌های تفکر خلاق شما را افزایش می‌دهد.

بنابراین، اگر می‌خواهید شانس موفقیتتان را افزایش دهید، توصیه‌ی پاتریک وینستون فقید را به‌خاطر بسپارید: بدون سلاح خود وارد جنگ نشوید. صحبت کردن، نوشتن و فکر کردن را تمرین و از فرایند پیش‌گفته برای کمک به انجام این کار استفاده کنید. توسعه‌ی توانایی برای به‌اشتراک گذاشتن ایده‌هایتان همیشه برای شما سودآور است.